Kategori
Fabrikant
Sort By

Coils / Spoler/ Brænder

Du føler det ret hurtig, når det er tid til at udskifte din spole i din tanke. Pludselig smager din vape slet ikke godt, snarere brændt og røgfyldt. En smag svarende til den, når du tilfældigvis tegner et pust på en almindelig cigaret helt ned til filteret. Det smager simpelthen dårligt – og så ved du, at det er tid til at udskifte din spole.

Et spolehoved er et varmeelement, der er placeret midt i clearomizer i din e-cig, og det er det, der skaber dampen i e-cig. Spiralhovedet består af et hus med bomuld, der suger e-væske op, og inde i dette hus sidder en eller flere spoler. Disse opvarmes og omdanner væsken til damp, når spolen får strøm fra batteriet.

Dette er en spole

I vaping henviser man ofte til hele spolehovedet med både beklædning, bomuld og spole, når man taler om Coils. Disse dele af den elektriske cigaret kaldes undertiden også Core, når vi taler om dette som en helhed, men det mest almindelige udtryk er spole.

Forskellige slags spoler

Som med andre dele af mekanikken, der sammen danner en elektrisk cigaret, findes der forskellige slags spoler på markedet. Den mest almindelige variant er det færdigmonterede spolehoved, som du bare skruer på plads i tanken, men der er også varianter til at bygge sammen selv ved separate dele. RBA-spoler er for eksempel netop sådan en model, du sætter sammen med spoler og bomuld, så det ligner et spolehoved. RBA-spolerne købes enten færdige eller kan du pakke dem selv ind med en speciel tråd. Spolen fastgøres derefter i forstøveren, og en strimmel bomuld trækkes gennem spolen og ud gennem huller i huset på et RTA-spolesystem eller til bunden af ​​en RDA-forstøver. Bomuldet absorberer gradvist væske fra tanken, hvilket kaldes spolevægen på samme måde som et færdigt spolehoved gør. Disse typer spoler er de mest almindelige:

 • Coil heads – færdiglavede spoler med bomuld og spole, der er lavet til en bestemt tankmodel, så hvis du køber spolehoveder, skal du sørge for at købe den sort, der er lavet til din særlig vape. BVC (Bottom Vertical Coil) er spoler, der har mere overflade til spolens bomuld, hvilket gør dem til at generere mere damp og giver en stærkere smagsoplevelse.
 • RBA-spoler er spoler, som du trænger igennem med bomuld eller andet vægemateriale, og som bruges i f.eks. RDA’er eller RTA’er. Der er et stort antal RBA-spoler i forskellige designs, alle med deres forskellige fordele.

RBA-coil – bygg din egen spole

Noget, der er blevet mere og mere populært gennem årene, er at bygge dine egne spoler, men vi anbefaler, at du kun gør dette, hvis du har fuld kontrol over ohm’s lov og batterisikkerhed – at opbygge dine egne spoler kræver lidt viden og er intet, vi anbefaler for begyndere. Det kan dog være interessant for alle at få et overblik over, hvad du har brug for værktøjer, og hvad du skal tænke på, hvis du beslutter at prøve at opbygge dine egne RBA-spoler.

Først og fremmest skal du vide, at den består af en spole lavet af modstandstråd samt bomuld. Men hvordan nøjagtigt spolen er konstrueret er lidt anderledes, især når du selv bygger den. For eksempel er der mange forskellige varianter af modstandstråd til at binde din spole med, den mest almindelige er:

 • Kanthal (KA)
 • Nichrome (N80)
 • Stainless Steel (SS)
 • Nickel (Ni)
 • Titanium (Ti)

Når du vælger en modstandstråd til bygge din spole, det er bare trådmodstanden (ohm), der bestemmer, hvor hurtigt spolen begynder at producere damp. Ramp-up tid er et udtryk for, hvor hurtigt spolen opvarmes og omdanner dampvæsken til dampe. Jo hurtigere opstartstid du ønsker, jo mere modstand har du brug for. Hvilken modstand en ledning har er givet i ohm som et tal, og jo højere nummer jo tyndere bliver ledningen. I guiden nedenfor beskriver vi, hvordan du spinder din tråd i spoler for at producere din egen RBA-spole.

For at opbygge en RBA-spole har du brug for:

 • Resistent wire – Kanthal, Stainless steel, Nickel, Nichrome eller Titanium.
 • <En RDA – til fastgørelse af din spole med bomuld.
 • Skærtang – for eksempel en, der bruges til smykker for at få adgang til skæringen af ​​modstandstråden tæt i stramme områder.
 • Pincet – så du kan klemme dine spoler.
 • En lille metalstang – for eksempel en lille mejsel eller lignende.
 • Økologisk bomuld (ikke bleget) – eller ethvert andet wick material, du foretrækker.
 • Sakse – så du kan klippe og trimme din bomuld.
 • Ohm meter – for at læse hvilken modstand du får i din spole.
 • Et mod (vape-enhed) – som du derefter fastgør til din RDA med den modificerede spole, når alt er klar.

Sådan bygger du:

Trin 1: Start med at skære to stykker modstandstråd ved hjælp af din knivbjælke, og sørg for at du har nok længder til at arbejde med uden at spilde ledning. Ca. 10 centimeter lang ledning skal være tilstrækkelig.
Derefter vikler du trådene en efter en rundt om din mejsel eller metalstang. Det tager næsten 8 omgange at lave dine spoler, undgå glider og overlapninger, når du drejer. Det, der er vigtigt her, er at sikre dig, at du har et par centimeter ledning i hver ende af de spoler, du lige har lavet, lad den ene ende længere end den anden.

Trin 2: Adskil juicetanken / kappen og bunden af ​​din RDA, og sæt basen i ohm-måleren. Basen består normalt af to “stolper” (kan undertiden være tre stykker, afhængigt af designet) med huller, der holder spolen med skruer. Når du fastgør dine spoler, skal du muligvis lette skruerne lidt for at passe til enderne af spolerne. Hver spole skal sidde på modsatte sider af stolperne, og alle trådender skal være trådet gennem hvert hul i stolperne. Du trækker en spole ad gangen, og når begge spoler er på plads, er det bare at stramme skruerne, så spolerne sidder godt fast. Brug dine skære tænger til at skære spolernes ender så tæt på hullerne som muligt.

Trin 3: Varm spolen op, så de udglødes og dermed lettere at arbejde med. Hvilken modstand viser måleren? Med din keramiske pincet kan du klemme spolerne, så du får den modstand, du ønsker. Brug også en pincet for at sikre, at hver spole er centreret over hver halvdel af din RDA for at få så ensartede resultater som muligt. Tillad heller ikke, at nogen del af ledningerne berører basen, undtagen de ledninger, som du førte gennem hullerne. Før du frakobler basen fra ohm-måleren, skal du kontrollere, om modstanden ikke er lavere end dit vapebatteri/-mod kan håndtere.

Trin 4: Nu er det tid til at omdanne din RBA-base med de selvfremstillede spoler til en færdig spole ved at tilføje din væge, det vil sige bomuld, der suger vape-væsken op. Sørg for, at den bomuld, du bruger, er organisk og ikke bleget kemisk for at undgå at få smagsstoffer ved dampning. Brug saksen til at skære to stykker bomuld ud i aflange rækker, og drej enderne, så bomuldet sidder tæt gennem løkkerne i spolerne. Træk bomullen gennem spolerne, skær enderne og tryk ned på bomuld, så den virkelig kan få adgang til væsken i tanken. Våd derefter bomuldet grundigt med dampvæsken, saml tanken og skru den tilbage på dit mod. Klar!

Vi hjælper dig med at vælge spole

Vi forstår, at det kan føles lidt vanskeligt at få fat i alle de forkortelser og forskellige ord, der bruges, når vi taler om alle dele af e-cig og mekanikken bagved. Heldigvis kan du som kunde eller potentiel kunde hos os altid spørge os, hvis du har spørgsmål. Vi er lettest nået i chatten, og hvis vi ikke er online, når du skriver, er det bare at efterlade dine kontaktoplysninger, så vender vi tilbage til dig. Vi giver dig gerne personlige tip og hjælper dig med at finde den rigtige spole, der passer til dig og din vaping, velkommen!